Schrijfles

Voor degenen die beter willen leren schrijven biedt STEP schrijfles. Een docent leert je bijvoorbeeld een brief of e-mail schrijven en leert je formulieren invullen. De schrijfles is gericht op verschillende niveaus, van beginners tot gevorderden.

STEP-Nijemgen-homepage-3
step-nijmegen-schrijfles-icon

• Leer schrijven in het Nederlands

• Kleine groepjes

• Verschillende niveaus

Portret van Gerardo Machado

Meneer Machado (73 jaar) is nu 8 jaar met pensioen en volgt schrijfles bij STEP. Hij is blijdat  Nederlands kan leren, want “als je gaat stilzitten dan werken je hersens niet meer en dan krijg je die ziekte.”.

Meneer Machado is een rustige man met een mooie hoed op. In de les zet hij de hoed wel af. Meneer Machado komt uit Aruba maar zijn ouders komen oorspronkelijk uit Venezuela. Van huis uit spreekt hij Spaans. Hij is nu 34 jaar in Nederland. Hij kwam hier toevallig toen zijn moeder overleed, omdat er een open ticket over was. Hij is gebleven omdat hij vrij snel werk vond. Meneer Machado heeft van 1982- 1989 bij een metaalbedrijf gewerkt totdat het failliet ging, daarna heeft hij tot zijn pensioen bij Breed gewerkt. Hij woont alleen, maar zijn zus woont ook in Nijmegen. Hij klopte bij STEP aan omdat hij de Nederlandse taal beter wil leren lezen en schrijven en omdat hij onder de mensen wil zijn. Aan de lessen vindt Meneer Machado vooral de grammatica en het contact met medecursisten leuk. De ontmoetingsactiviteiten vind hij erg gezellig. Door de stimulerende aanpak van de trajectbegeleider is hij ook een cursus yoga gaan doen.

Gerardo Machado