Fietsles

Nederland is een echt fietsland. Het is makkelijk even op de fiets boodschappen te doen of bij iemand op bezoek te gaan. Als je kunt fietsen ben je minder afhankelijk van anderen. Daarnaast is het heel gezond en een makkelijke manier om je conditie te verbeteren.

 

Heb je nog nooit gefietst? Dan kun je bij STEP fietsles volgen. Ook als je al kunt fietsen maar graag nog samen wilt oefenen kan dit.

 

In het voor- en najaar starten cursussen voor volwassenen op vier locaties, namelijk in Nijmegen Oud-West, in Dukenburg-Meijhorst, in Neerbosch-Oost en ook in Hatert. Je krijgt les over de verkeersregels en leert fietsen op een rustige plek. Daarna ga je de verkeersregels op de weg toepassen. Als je de cursus hebt gehaald, krijg je een certificaat.

De cursus bestaat uit twaalf lessen van 1,5 uur. Eerst een half uur verkeersles en dan een uur in de praktijk oefenen.  In de les oefen je op fietsen van STEP.

 

Geef je nu op voor de fietslessen en bel: 024-3233235 of stuur een email naar: info@stepnijmegen.nl
Let op: Om mee te kunnen doen met de fietslessen heb je een WA-verzekering nodig.

 

Impressie van een fietsles

step-nijmegen-fietsles-icon

• Met de fiets naar de supermarkt

• Op een laagdrempelige manier

• Stap voor stap

Portret van Hasna

Hasna (52 jaar) uit Syrië: “Als ik in Nederland wil leven moet ik de taal goed leren en kunnen fietsen. En ik wil een goede baan, dat kan niet zonder een hoog niveau van taal.”

Hasna is een energieke, zelfstandige vrouw. Ze is nu vier jaar in Nederland. In die tijd heeft ze veel geleerd. Twee jaar geleden heeft ze haar inburgeringsdiploma gehaald. Nu wil ze gaan voor staatsexamen 2, ze oefent daarvoor bij STEP. Om de taal te leren doet ze ook vrijwilligerswerk bij een bejaardentehuis en een buurthuis. Daarnaast is ze tolk bij de workshops van STEP ‘participatieverklaring’ van Nederlands naar Arabisch. In deze workshops leren nieuwkomers over Nederlandse kernwaarden. Hasna wil graag gaan werken. Ze hoopt iets te kunnen met haar passie voor mode of haar liefde voor dieren.

Ze heeft bij STEP leren fietsen en met haar taalcoach fietst ze om de weg beter te kunnen vinden in Nijmegen. Ze is heel blij met de begeleiding van STEP. Docenten dagen haar uit om steeds een hoger niveau te halen. Trajectbegeleiders en haar taalcoach hebben haar goed geholpen bij het vinden van vrijwilligerswerk. Ze kan altijd goed oefenen in de STEP-zaal en de sfeer is goed.

Hasna fietsles