Ervaringen partners

Monique Broeder, vrijwilligers coördinator bij Herstelcentrum Dekkerswald, heeft al langere tijd een succesvolle samenwerking met STEP. Monique kan mensen plaatsen binnen verschillende disciplines zoals horeca, facilitair en activiteitenbegeleiding. “Ik kijk altijd naar wat iemand meebrengt en zoek een goede match. We zijn groot genoeg om voldoende begeleiding te bieden,” zegt ze.

Rachida, trajectbegeleider bij STEP, introduceert regelmatig kandidaten bij Monique. Zo begon Tracy bijna een jaar geleden als vrijwilliger bij de roomservice en heeft nu een vast contract voor 24 uur. “Het contact met Rachida verloopt erg prettig. We communiceren snel en ik kan altijd op haar rekenen,” aldus Monique. Samen zorgen ze ervoor dat de verwachtingen duidelijk zijn en kandidaten succesvol integreren.

Image link
Image link

Maria Lam, coördinator welzijn en activiteiten in woonzorgcentrum Het Gouden Hart, werkt graag samen met STEP. Ze organiseerde al diverse activiteiten en begeleidt vrijwilligers, en besloot zelf contact op te nemen met STEP. “Het contact met Rachida van STEP is superfijn. We kijken altijd samen naar de beste match voor vrijwilligers. Zo werken Wasim en Sara nu succesvol bij ons.”

Maria waardeert de motivatie van de STEP-deelnemers. “Ze zijn enorm gemotiveerd om in Nederland vooruit te komen. Het vereist wel extra begeleiding, maar dat doe ik graag. Ik ben positief over deze samenwerking en hoop dat het project doorgaat. Het is van grote waarde voor onze bewoners en de vrijwilligers.”