Aangescherpte coronamaatregelen

Aangescherpte coronamaatregelen
4 november 2020 Karoline Snip

Aangescherpte coronamaatregelen: geen taallessen in de wijkcentra

Gisteravond heeft het kabinet aanvullende maatregelen afgekondigd waaronder het sluiten van de wijkcentra en de bibliotheken. Deze maatregelen gelden voor twee weken en gaan in op woensdag 4 november om 22 uur. Dat betekent dat de geplande activiteiten van STEP op deze locaties niet door kunnen gaan en dat de lessen zoveel mogelijk online plaats gaan vinden. De consulenten educatie en de trajectbegeleiders nemen contact op met de docenten en de cursisten om hen zo goed mogelijk hierin te ondersteunen.

De hoofdlocatie van STEP blijft open voor de inburgeringsgroepen en een aantal semi- gealfabetiseerde groepen.

 

Digitale vaardigheid, fietslessen en taalcoaching

De komende twee weken vinden er geen lessen digitale vaardigheid plaats op de diverse locaties. Taalcoaching gaat ook zoveel mogelijk online maar 1 op 1 afspraken kunnen natuurlijk ook buiten plaatsvinden. Omdat buiten slechts twee mensen samen mogen komen wordt er met de fietslesdocenten overlegd of en hoe we de fietsles door kunnen laten gaan.

 

Bereikbaarheid

De medewerkers van STEP zijn telefonisch en/of via e-mail bereikbaar voor alle vragen. We wensen iedereen veel sterkte toe de komende tijd en we hopen dat we snel weer over kunnen gaan naar fysieke activiteiten. Als er weer nieuws is dan zullen we dat per e-mail met de vrijwilligers communiceren.

 

Met vriendelijke groet,

 

Team van STEP