“Bij STEP kun je leren en verder komen”

“Bij STEP kun je leren en verder komen”
28 juni 2021 Karoline Snip

Sherin volgt tijdens de lockdown Nederlandse les met haar mobiel.

 

Sherin komt uit Afghanistan en is ruim 20 jaar in Nederland. Ze heeft vijf kinderen grootgebracht die nu op eigen benen staan. Omdat ze zichzelf nu verder wil ontwikkelen meldde Sherin zich bij STEP. “Ik dacht ik ben te oud maar ik leer nog steeds bij. Nu is het mijn tijd!” Sherin wil graag werken maar eerst wil ze haar taalgebruik verbeteren. “Ik wil graag een opleiding volgen zodat ik in de zorg kan werken. Ik doe nu zoveel mogelijk activiteiten bij STEP. Zo volg ik een Nederlandse taalcursus, een schrijfles en oefen ik de taal met een taalcoach.”

Begeleiding

Sherin krijgt begeleiding van Rachida, trajectbegeleider bij STEP. Samen maken ze een plan om te zorgen dat Sherin verder komt. Rachida vertelt: “Sherin heeft veel energie en ze wil heel snel gaan. Naast alle lessen wil ze dolgraag vrijwilligerswerk doen. Maar corona beperkte die mogelijkheden. Toch is het goed dat ze niet te veel hooi op haar vork neemt.” Naast de lessen die Sherin bij STEP volgt, past ze ook nog op haar kleinkind en is ze mantelzorger voor haar moeder.

Blij met STEP

Sherin is blij met haar trajectbegeleider en haar docenten bij STEP. “Door STEP ontwikkel ik mezelf. Mijn trajectbegeleider motiveert mij. Het is nooit te laat om te leren, zegt zij. Ze heeft me met open armen ontvangen en luistert naar wat ik wil bereiken. Ik maak bij iedereen die ik ken reclame voor STEP: bij STEP kan je leren en verder komen.”

 

Meer verhalen lezen van cursisten bij STEP, lees het jaarverslag 2020 en 2021