Computerles

Bij STEP kun je computerles volgen en leren hoe je een computer gebruikt. Omdat de één al wat meer van computers weet dan de ander zijn er vrijwilligers die jou persoonlijk begeleiden. Je kunt deelnemen aan de computerles op drie locaties in Nijmegen. Kijk in de agenda voor de actuele mogelijkheden qua tijd en locatie voor de computerles of bel 024-3233235.

step-nijmegen-computerles-icon

• Leren omgaan met de computer• Persoonlijke begeleiding• Zelfstandig oefenen in een computerlokaal

Computerles Oud-West

Computerles Hatert

Computerles Neerbosch-Oost

 

Portret van Safia

Safia vindt het moeilijk in en gesprek iets terug te zeggen, maar een dictee schrijven vindt ze leuk en makkelijk.

Safia is een vrolijke, enthousiaste vrouw van 24 jaar. Ze komt uit Somalië en ze is vier jaar in Nederland. Ze heeft nu een half jaar Nederlandse taalles bij STEP, daarnaast is ze als vrijwilliger gastvrouw bij STEP. Ze gaat ook regelmatig naar de computerles om haar Nederlands te oefenen.

Safia studeert voor haar inburgeringsexamen, dat ze vorig jaar helaas niet haalde. De docent bij STEP is aardig en herhaalt veel. Safia oefent veel Nederlands op de computer, thuis en tijdens het vrijwilligerswerk. Haar taalcoach helpt haar met Nederlands spreken en huiswerk maken. Voor Safia is het belangrijk om de Nederlandse taal te leren zodat ze met mensen in Nederland kan praten, dat ze naar een opleiding kan en werk kan vinden. Ze wil graag werken in de ouderenzorg.

Safia computerles STEP