Taalcoaches gezocht

Taalcoaches gezocht
14 mei 2017 Karoline Snip

De cursisten van STEP willen graag zo snel mogelijk de Nederlandse taal leren. De cursisten die in een taalgroep zitten krijgen klassikaal les, daarnaast willen ze graag ook oefenen. Hiervoor zoeken we taalcoaches. Heb je belangstelling, kijk dan bij de vacatures van STEP.

Eén van de taalcoaches vertelt: “Ik help een Syrische jongen bij zijn voorbereiding op het inburgeringsexamen. In het begin hadden we nog wel eens misverstanden door onze culturele verschillen, bijvoorbeeld bij het maken van een nieuwe afspraak, maar we hebben allebei al veel geleerd in korte tijd.”
Er vindt altijd een goede bemiddeling plaats en begeleiding bij een nieuw te vormen koppel. Het traject duurt een half jaar en bestaat uit één bijeenkomst per week. STEP biedt de taalcoaches maatschappelijk relevant vrijwilligerswerk in een plezierige, inspirerende werkomgeving, een inwerkperiode, professionele begeleiding, interne scholing, goede voorzieningen (zoals een documentatieruimte en werkstations) en een vrijwilligersvergoeding. Wil je meer informatie: bel 024-3233235 of meld je aan via het formulier op onze website.